Mycket av smidesalter idag kommer från länder utanför Sverige och Europa. Många gånger är det ett stiligt hantverk men dock så opersonligt. Har men en gång stigit in i en smedja och känt doften så vet man vad atmosfären betyder och vad det mänskliga avtrycket ger när järnet formas. Konstsmide är ett outtömligt tema med otaliga mängder av variationer och specifika grepp. I smedjan kan du dessutom möta smeden själv och påverka det arbete du själv beställt. Det blir ett personligt möte du troligen aldrig glömmer.

Små ljusstakar som sirligt formade av vågor värmer och lyser upp ett vintermörkt rum. När dessa tänds kan man enu en gång möta smeden som tillverkat och formgivit dessa. Det som stimulerar är att få designa tillsammans med människors egna idéer och utveckla helhetsintryck som fogar samman det nya med det gamla eller det gamla med det nya.

no images were found

no images were found

no images were found

Promenerar du ner för den branta trappan hemma kan konstverket vara det som bär upp handledaren och ger denna trappa själ samtidigt som man får stöd vid promenaden. Besök smedja Ragnarök och Johan och bläddra i fotopärmen eller kika runt i galleriet och låt dig inspireras till en alldeles egen utformad utsmyckning till din trappa. Blanda trä, glas och andra metaller och se formen smälta in i interiören. Sätt personlig prägel på din miljö och dekorera med smideskonst från Sverige!

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.