phoca thumb l Kakfat Stapel 002

Reparerat kakfat

Lagat kakfat i porslin och mässing. Detta kakfat hade gått sönder i mässingsfästet. Kakfatet är på tre våningar och behövde lödas eller repareras då en skruv gått av. Mässingen kunde relativt enkelt lagas genom att en ny skruv gängades fast igen. Rengöring och återmontering samt lite polering gav fatet en ny och vacker lyster. Ställningen behövde inte lödas med andra ord.
 
phoca thumb l Kakfat Stapel 002
 
Se mer bilder i galleriet.
 
Det verkar vara populärt med kakor igen. Vissa föredrar tårtor, andra gillar kanelbullar, och andra är helt galna i småkakor. Tillsammans med kanelbullen är småkakorna ett måste på fikabordet enligt många. Och just nu är dessa tydligen väldig trendiga. Detta beror troligen på att i Sverige har vi lite av en retrotrend som kanske gjort att fler fått upp ögonen för småkakan. Loppis och Second Hand är platser man kan fynda prylar att servera kakor med. Kaféer växer upp som ”svampar” i städer och orter. Kakans historia är flera hundra år gammal. De på 1700-talet så trendiga kaffehusen, föregångare till kondis och kaféer, bidrog till exempel till kakans växande popularitet eftersom man ju ville ha något att knapra på till den ädla drycken. Så är det ju en idag.
En kakställning eller ett tårtfat gör presentationen av dina kakor mycket trevligare. Till evenemang eller tillställningar är en kakställning i exempelvis mässing och porslin utmärkt. Småkakor, muffins, pepparkakor, bakelser, frukt eller annat gott är fint att servera på ett kakfat i två eller tre våningar. Kakfatet tar lite plats på bordet men rymmer ändå mycket fika, därav dess popularitet.
 

Kommentarer

Ett svar till ”Reparerat kakfat”

 1. Profilbild för Fredrik Johansson
  Fredrik Johansson

  Hej,

  jag har ett kakfat som gått sönder och undrar om ni har möjlighet att reparera detta?

  mvh
  Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.