phoca thumb l Piedestal Plant Stand 037

Reparation av piedestal i mässing

Antika möbler är tacksamma att laga, ibland. Inte alltid vet man vad det är för kvalitet på materialet. Det gör det lite svårt att avgöra hur det skall repareras. Gammalt trä kombinerat med gjutgods eller mässing är vanligt förekommande från innan sekelskiftet. Engelsk design och möbler är ju mer eller mindre alltid på modet och kan utgöra en vacker inredningsdetalj i varje hem.

 

phoca thumb l Piedestal Plant Stand 037

Här ser vi piedestal för blommor i mörk ek med mässingsben och galler i mässing. Vid transport från näthandlaren 1stdibs hade skador uppstått på mässingsgallret som blivit krokigt. Mässingensgallret var utformat som en ring gjord av mässingsrör. Det ställer ofta till det när man skall reparera mässingsrör, eller helt enkelt försöka räta upp det igen. Oftast kommer mässingsröret att brista där det krökt då mässingen helt enkelt pressats samman på insidan av kröken. När man sedan rätar ut röret kan man inte sträcka själva mässingsmaterialet igen. Resultatet blir att det brister.

 

phoca thumb l Piedestal Plant Stand 012

Denna blomsterpiedestal, ARTS AND CRAFTS GUERIDON or PLANT STAND, Brass gallery, från säljaren Belgravia Lane i Lincoln UK utgjorde inget undantag. Mässingen gick av och jag fick fila till brottytan samt förstärka röret med massiv mässing. Allt löddes fast och resultatet blev en vacker antik piedestal.

 

phoca thumb l Piedestal Plant Stand 001

 

Mer bilder i galleriet..klicka här

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.