Göteborgs Remfabriks AktiebolagGöteborgs Remfabriks Aktiebolag en promenad i ett vårvackert Göteborg i Gårda. Mölndalsån och Göteborgs Remfabriks Aktiebolag fångade mig i en kaskad av färger!

 

Se mer bilder i galleriet….>>>>

 
Denna stadsdel som jag tillbringat mycken tid i. Först som ung när jag hade träslöjden där under skolåren 7-9 i högstadiet. Då pratar jag om 1969-1972. Fortfarande finns den skolan i Gårda kvar, nu intill motorvägen, men ingen utbildningsverksamhet bedrivs där idag. Senare i livet flyttade jag faktiskt in i min första egna lägenhet på Ranängsgatan i Gårda (Stampen), ja ja inte helt rätt där. Men faktiskt gick många dagar åt att promenera till jobbet som var Valhallabadet och maskinavdelningen där. Hela min tid på Fritidsförvaltningen gjorde jag promenader vid Mölndalsån och Valhallabadet samt Ullevi. På det senare stället hade jag mitt kontor till dess vi flyttade till Kviberg.
 
Utefter Mölndalsån finns många vackra platser som minner om gamla tider och idag var det en en gång c som grep mitt intresse. Denna unika byggnad som en idag ser ut som den gjorde när den stängde någon gång på 1900-talet. Produktionen upphörde i november 1977. Personalen stängde av maskinerna och gick hem, och precis så som fabriken såg ut då, ser den ut idag. Fabriken är numera ett arbetslivsmuseum som drivs av Föreningen Göteborgs Remfabrik.
 
Jag har flera gånger varit inne och sett hur det ser ut och troligen är inget bytt eller ändrat sedan 1940-50 talet liksom. Elektriska luftledningar, gamla bakelittelefoner osv. Idag kom jag inte in utan vandrade längs med Mölndalsån och fick tagit några fotografier från utsidan. Jag tyckte det blev vackert med allt vatten som speglade byggnader och himmel. Så såg det absolut inte ut för hundra år sedan när Fabriksgatan bubblade av liv och Mölndalsån skvallrade om vilken färg man gav pappret vid pappersbruket Papyrus längre upp efter ån i Mölndal.
 

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.