NOMM NOMM National Ornamental Metal Museum i Memphis US går med i uppropet Alla Smeders Dag 24/5!! Nu har enu en stor institution anslutit sig till Alla Smeders Dag och det är NOMM, National Ornamental Metal Museum.

 

 

 

De som varit med några år inom smidet kommer ihåg att det skapades ett par grindar till museet för drygt 20 år sedan. Grindarna är sammansatta av delar som smidits av smeder från hela världen. Tanken då (som nu) var att sammanlänka smidet och ge det uppmärksamhet genom samarbetsprojekt runt om i världen, precis som Alla Smeders Dag är tänkt.

Det är med stor glädje vi konstaterar att man på Alla Smeders Dag kommer att anordna extra uppvisningar i smide och tända upp ässjor och bjuda in alla till Alla Smeders Dag. Läs mer om deras deltagande på Smideslistan!!

Till NOMM

Inom några dagar kommer troligen Australien och Nya Zeeland att ansluta sig genom respektive föreningar till denna smidets dag, Alla Smeders Dag, Fjärde Lördagen i Maj! Tillsammans med IFGS i Tyskland och de Nordiska länderna har vi fått en otroligt stor uppslutning kring detta evenemang! Säkert kommer över 100 smedjor att vara öppna för allmänheten denna dag och skylta upp sin smedja.

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.