sidobord

Inredning i smide

sidobordBord och avlastningsbord är vanliga möbler och kan fungera som inredningsdetaljer i bostaden, vare sig det är i lägenheten, villan eller sommarstugan. Inte sällan fungerar avlastningsbord som podium för vackra skulpturer eller blomsteruppsättningar.

 

Det finns mängder av färdigtillverkade bord att köpa i inredningsbutiker som Duka, Chilli, IKEA, NK mm. Oftast tillverkas dessa i massproduktion och håller vissa ”standardmått” vilket kan göra dessa ”svårplacerade” eller otympliga. Vill du smycka ditt hem med ett bord i smide kan du enkelt få ett tillverkat av konstsmeden. Här kan ditt bord skapas i vilket lämpligt mått som helst och i nästan vilket material som helst. Vanligast är ju järn men här kan även rostfritt, koppar och mässing passa in som detaljer eller i sin helhet.

 

 

 
 Foto 2010 © Johan Sangberg  Foto 2010 © Johan Sangberg
 
 

 

Smala, breda, höga, låga, runda, fyrkantiga bord med skivor i trä, glas eller läder kan fås i allt från svart till vitt. Inget är omöjligt och bland strama raka linjer eller böljande vågor och snirkliga rankor kan du få ett unikt bord till ditt boende. Vill man använda borden utomhus exempelvis i trädgården, krävs det grundlig ytbehandling med rostskydd och kraftigt skydd för ytan.

 
 Foto 2010 © Johan Sangberg  Foto 2010 © Johan Sangberg
 

 
På bilderna ser du ett svartlackerat bord beställt av en kund med helt egna mått och idéer. Skivan är av svartbetsad furu som lackats. Bordet kommer att utgöra en vacker och stram kontrast till en kraftig spegel i rokoko vilket kommer att framhäva det som placeras på bordet och spegeln i sig själv. Mer bilder i Galleriet..>>>
 
 
Har du en egen ide som du vill få provad eller beställa kan du kontakta mig så hjälper jag gärna till med utformning och tillverkning av ditt specialbord.
 
Klicka här för att komma till kontaktuppgifterna..>>>

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.