Underliga äro vägarna på Internet och annorstädes. Härom veckan blev jag kontaktad av ett företag som tillverkar Whisky! Jaja, så e det jag gillar ju givetvis Whisky, den milda goda varianten som har en ton av kola eller vanilj i sig. Det är den typ av Whiskey jag föredrar framför de ruggigt rökiga Lafroig. Nog är den god men i lagom mängd då.

Vad hände nu med kontakten då? Jo sedan flera år publicerar jag en del av mina foton på ”fotosidan” www.flickr.com , helt klart den största ”community” om foto och med en mängd fotografier publicerade. Här finns massor av ”godis” och själv har jag lagt ut bilder på Göteborg, Vattenfall, Smide och smidesträffar. Men detta samtalet handlade inte om smide utan om ett helt annat foto på flickr.

Under ett antal år har jag regelbundet besökt Hållö utanför Kungshamn/Smögen, en fantasisk plats där naturen format graniten under tusentals år. Här finns ”jättegrytor” och andra mäktiga formationer i berget. Det var detta som fångat ögat hos en besökare, kullarna och den sammetslena strukturen på Hållös granit! Nu kommer bilden att pryda ett medlemsblad/reklamblad för Mackmyra! Just det den Svenska Whisky jag bara hört talas om men aldrig smakat! Det var mig en ära att få vara med på deras blad och nu är jag dessutom inbjuden att delta på någon av deras Kollektionsprovningar.

Vid en Kollektionsprovning får man smaka på de olika fatens innehåll av olika åldrad Whisky! Totalt finns det enligt deras utsago sex olika varianter från smörkola och vanilj till torkade frukter och svensk röksmak. Det skall bli spännande vill jag lova! Nu gäller det bara att skaffa chaffis och åka på Kollektinsprovning på vald plats, Smögen eller Fjäderholmarna! Vad det lider kommer jag att publicera brochyren här på min sida med. Nog kan den inspirera till mer om smide och mitt eget smide!

Mer om Mackmyra och så bilden nedan från Hållö..!!

Hållö

Johan

(Mer bilder på Flickr)

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.