Priser på konstsmide

Vad kan det kosta att köpa konstsmide från en konstsmed idag. Ser man till själva summan är det ofta en relativt hög kostnad eftersom det är gediget kvalitetshantverk man köper. Dessutom är hantverket ofta av det ”större” slaget som stor ljuskrona, stora smides ljusstakar, inbrottsgaller, grind, smidesräcke, smidesport eller liknande. Unikt konstsmide är ju något som bara finns i enstaka, ofta bara ett enda exemplar. Det innebär att man är själv om just den varan och att man köpt en unik konstsmidesvara. Om man dessutom deltar aktivt i utformningen så att smidet verkligen ”smälter in” och beskriver din smak och känsla blir det helt enkelt exklusivt. Det blir ett individuellt utformat konstverk i järn eller annan metall helt enkelt.

no images were found

no images were found

no images were found

     

En grind eller ett staket (höjd 1,5m) kan därför kosta omkring 4500 kr/m och uppåt medans en lampett brukar komma ner i pris till 2000 kr/par. En ljuskrona att hänga i matsalen bör ju vara stor och kommer att kanske att kosta från 3500 kr eller mer. En bordsljusstake kan kosta omkring 1000kr eller mer. Man får hålla i tankarna att inget av detta är massproducerat i fabrik utan skapat med ”varlig hand” i en ”lokal” smedja. Här prioriterar vi funktion, kvalitet, unikt uttryck, service och form före kvantitet, opersonlighet och massproduktion. Vad gäller reparationer av exempelvis mässing eller mindre metallföremål kostar det drygt 350kr/tim och tar oftast bara en 30-60min att utföra om det är för inomhusbruk, exempel är lödning av mässing, svetsning eller komplettering.

     

Stora grindar och staket som rostat sönder delvis tar givetvis längre tid att reparera. Kostnader för montage ingår aldrig i uppskattade priser. Montage utförs med timdebitering enligt samma summa som reparationer. Ett besök på platsen är alltid nödvändigt innan pris kan uppskattats, detta besök genererar endast framkörningskostnad vilket inkluderas i totalpriset om det blir ett uppdrag. Vill man köpa ”ritning” eller skiss på ett uppdrag som en grind, staket, ljuskrona, gravkors eller liknande kan man göra det och det brukar resultera i en summa på 1500 kr eller mer. Detta inkluderas absolut i totalpriset utifall man fullföljer med ett uppdrag eller en beställning. Allt som skrivits här är uppskattade kostnader och kan variera beroende på arbetet som behöver utföras. 

no images were found

     

Smide som finns att beställa på hemsidan är redan prissatt utefter samma grunder som ovan. Det mesta som tillverkas görs på beställning och det finns inget lager med exempelvis grindar eller staket på metervara. Kontakta konstsmeden för närmare utvärdering av vad du vill beställa eller diskutera vidare en ide eller tanke du har om smideskonstverk till ditt hem.

Klicka på länken för att komma till kontakformuläret…Klick

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.