phoca thumb l allasmedersdag2010 1324

 

Kurser i smide

Nya ässja för kurser under byggande. Efter att ha använt den portabla ässjan under en tid blev det tid över att fortsätta med den stationära ässjan. Det blir en dubbelässja som byggs i plåt. Stativet är ett fackverk för stabilitet och ovanpå rökkåpan ställs skorstenen som blir i corténrör. Det blir ett drygt 5 meter högt rör rakt igenom taket och en bit över ”nock”. Raka rör e bäst. När hösten kommer finnas det plats för fyra ässjor varav en i olja och kanske en i gas. Med två städ och några riktskivor kan vi sedan starta upp för grundkurser i smide.

Foto 2010 © Konstsmed Johan Sangberg Foto 2010 © Konstsmed Johan Sangberg Foto 2010 © Konstsmed Johan Sangberg

Intresseanmälan

Under helgerna i höst/vinter blir det prova på och enklare övningar i smidets grunder. Smidekursen behandlar varmsmide och användandet av ässjan, oljeugnen och gasolässjan. Det blir övningar i smidestekniker som räckning, stukning, klyvning, vridning och kanske vällning. Lite mer avancerat blir det med maskinsmide i fjäderhammare och verktygstillverkning. Detaljerat formulär för anmälan till kurs i smide kommer att finnas på hemsidan efter sommaren, det går bra att skicka meddelande via kontaktformuläret redan nu. Så passa på att vik dina helger för trevligt mys och smide under vinterhalvåret i Smedja Ragnarök på Västkusten.

Gör intresseanmälan redan idag för det blir bara plats för max 5 ”smeder” åt gången i smedjan. Till intresseanmälan….>>>>

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.